Adventski kalenDAR 2020.

Kako naša djeca rastu, priprema i naše obilježavanje blagdana postaje konkretnije u djelima.

Zadnjih par godina, pokušavamo više naglasiti dobra djela, kako ona nematerijalna, duhovna (odnošenje jednih prema drugima, molitva i odricanje za drugoga), tako i ona materijalna (pomaganje bližnjima i potrebitima).

I ove smo se godine, umjesto slatkiša u adventskom kalendaru, odlučili staviti naglasak upravo na spomenuta djela. Međutim, ovog adventa nisam trebala pripremiti apsolutno nikakav uradi sam kalendarčić, jer se za to pobrinula naša škola u koju djeca idu, točnije Katolička osnovna škola i naša Požeška biskupija.

Radi se o uključenju u akciju Carithas-a naše biskupije koje je isključivo dobrovoljno. Naravno da smo se odlučili odazvati, ali zapravo smo samo spojili ono što već njegujemo i činimo u našoj obitelji.

Ovaj će vam letak dobro doći i bilo koje druge godine jer donosi popis konkretnih namirnica koje svakom kućanstvu trebaju, a vi ih se možda ne biste ni sjetili. Također, na kalendaru je i popis molitvenih nakana, jer “ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta”. (Mt 4,4)

Nadam se da će vam ovaj predložak biti koristan kao i nama, kako biste bez prevelikog planiranja uspjeli uljepšati Božić barem jednoj obitelji.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.